Evenement

De inschrijving voor 2017 is gesloten, het maximale deelnemersaantal is bereikt!!

NIEUWSBRIEF

Inleiding:

Het is alweer zover en de voorbereidingen van Zwemmeland 2017 zijn in volle gang, na het jaar  2012 waarbij ±30 deelnemers mee hebben gezwommen en het jaar  2014 met bijna 128 zwemmers en afgelopen editie 148 deelnemers moet het dit jaar een succes worden.

Opzet:

De editie van dit jaar is in grote lijnen gelijk aan vorig jaar, de formule is goed en wij als organiserende stichting hebben vele puntjes op de “I” gezet.

Het Rescue team is opgezet, dit is een groep nautisch ervaren mensen met grote boten die alle zwemmers in de gaten zullen houden, samen met de redders van het reddingsstation Marken. Er wordt contact gehouden via portofoons en in geval van extreem weer kunnen alle zwemmers aan boord worden genomen.

Inschrijving:

Het inschrijven voor de overtocht en voor het korte parcours start om 9.00 uur  en wij zorgen voor voldoende beschutting en koffie voor de vroege vogels.

Kom allemaal naar het Hemmeland en geniet vast van de verhalen van medezwemmers en van de foto’s en filmpjes die wij van voorgaande jaren vertonen.

Deelname aan de overtocht kost voor 1 juli  € 20,00 , en € 30,= als na 1 juli betaald wordt

Check in en ontvang de starttas met daarin een badmuts met startnummer, deze badmuts is verplicht om te dragen. Voor de herkenbaarheid van de volgboten van het rescueteam en voor de tijdregistratie die van iedere zwemmer wordt opgenomen.

Vervoer naar Marken:

Om 10.45 sluit de na-inschrijving op het Hemmeland en gaan wij naar de bus, dit is 300 a 400 meter lopen omdat de bussen van Tours en Tickets en Lakeland hotel, welke ons wederom geheel kosteloos naar Marken vervoerd, niet het Hemmeland opkomt.

De rit naar Marken is ons als organisatie ontgaan maar aan de verhalen te horen is dat een happening op zich. Wellicht zijn Mart en Stef weer onze chauffeurs.

Naar de startplek:

De bus stopt nabij de parkeerplaats op Marken en de deelnemers lopen wederom een stukje door het idyllische dorp Marken.

Wij verzamelen bij het boothuis van de K.N.R.M. Wat rechts om de haven te bereiken is. Ter plaatse zorgen wij weer voor voldoende beschutting in geval van wat minder weer en er zijn sanitaire voorzieningen die gebruikt mogen worden. Wij hopen natuurlijk op schitterend mooi weer en 25°.

De start:

De start is gepland om 12.00 uur echter het weer kan roet in het eten gooien. Mocht het weer te zwaar zijn zal in overleg met de K.N.R.M.

en het rescue-team besloten worden wat te doen.

De exacte startplek wordt ook op het laatste moment aan de hand van het aantal deelnemers bepaald.

In voorgaande jaren hebben wij ervaren dat bij de inschrijving op het Hemmeland het weer heel anders kan zijn dan bij de start op Marken.

Voor de start krijgen de deelnemers de actuele data betreffende weer en temperaturen doorgegeven in een laatste briefing.

Hier kunnen kleding schoenen en meer zaken in de plastic start tas worden afgegeven bij het busje met de Aqua Dynamic banner, deze rijdt terug naar de landingsplek en worden de tassen op nummer uitgestald in de omkleedtent. Knoop de tas goed dicht evt. met het koordje wat in de tas zit

De route:

De te zwemmen route is gelijk aan die van vorig jaar, om het wierveld heen en eerst richting punt Hemmeland en dan  bakboord richting FINISH…… of te wel tussen de vaargeul en de snelvaarbaan liggen een dertigtal gele skippyballen die de te zwemmen route aangeven. Deze skippyballen moeten de deelnemers rechts passeren.

Komen zwemmers te dicht bij de vaargeul of in de snelvaarbaan/waterskibaan dan worden zij door de volgboten weer op de juiste koers gebracht.

De aankomst:

Bij aankomst wordt de tijd van alle zwemmers opgenomen vanaf het officiële startsignaal om 12.00 uur, dit zal duidelijk hoorbaar zijn.

Na aankomst wordt iedereen opgevangen en bij de omkleed tent liggen de kledingtassen op startnummer klaar. Deze tent met tassen wordt continue bewaakt zodat jullie warme fleece trui en handdoek, schoenen en sokken er liggen bij aankomst. Voor GSMobieltjes, auto, c.q. huissleutels en andere waardevolle zaken zijn wij niet verantwoordelijk.

 

Meer en aanvullende informatie:  volg het laatste nieuws via de facebook pagina van: Stichting Aqua Dynamic/Zwemmeland

Comments are closed