Oversteek

De inschrijving voor 2017 is gesloten, het maximale deelnemersaantal is bereikt!!

Vertrek vanaf het Hemmeland:

Er wordt voor vervoer gezorgd om de deelnemers met lichte bepakking naar Marken te brengen, het laatste stuk word te voet afgelegd. Het vissersdorp Marken is niet toegankelijk voor de bus.

Het is ongeveer 15 minuten wandelen door het idyllische dorp naar de haven waar wij nabij het zwemstrandje aan de zuidpier verzamelen.

Startplek op Marken:

 

Start vanaf Marken

Afgiftepunt start tas :

Bij de bus/auto met  de Aqua Dynamic banner kan de grote plastic tas worden afgegeven met daarin de kleding en schoenen, de tas is voorzien van het startnummer en moet goed gesloten worden. De tassen worden vervolgens naar het Hemmeland gebracht en kunnen op nummer afgehaald worden nabij de omkleedtent. Er is toezicht maar wij raden aan kostbaarheden bij bekende, toeschouwers of in de auto achter te laten.

Route / Parcours:

De zwemroute hangt af van de vorming van wier in de loop van het voorjaar, begin zomer.

Er wordt 3,5 kilometer gezwommen ten noorden van de gele boeien van het waterski/snelvaar gebied en te zuiden van de boeien van de vaargeul Marken – Monnickendam. (zie detailkaartje hieronder)

Er worden extra boeien op de zwemroute geplaatst die duidelijk zichtbaar zijn zodat de route zonder veel stoppen en kijken gevolgd kan worden.

Veiligheid:

Onder leiding van de schippers en bemanning van de reddingsboten is een rescue-team opgezet. Deze kern van de volgboten heeft contact met elkaar en de K.N.R.M. alarmpost op Marken. Op deze wijze is structuur in het toezicht gegarandeerd en de overige boten worden vanuit deze kern aangestuurd. Het is natuurlijk gezellig en leuk om als vrienden of familie de deelnemers aan te moedigen en gelijk voor een stukje veiligheid te zorgen voor de deelnemer in kwestie en het overige veld. Meldt altijd tijdig dat een boot meevaart dan kunnen wij de bemanning instrueren. (Info@zwemmeland )

 

Gouwzee Zwemmeland route

Comments are closed