Inleiding

De inschrijving voor 2017 is gesloten, het maximale deelnemersaantal is bereikt!!

Geschiedenis

In 2012 is het als grap ontstaan,  laten we met een aantal mensen naar Marken zwemmen en daarvoor gaan trainen. Al snel waren een paar mensen enthousiast en werd de route omgedraaid,

leuk voor de toeschouwers en praktisch gezien ook beter. Het evenement was meer dan geslaagd met bijna 30 deelnemers,

7 volgboten en de hulp van het reddingsstation van Marken.

Op de dag zelf waren veel toeschouwers aan de wal maar ook in de vele bootjes rond de zwemmers.

In 2013 hebben we het dunnetjes overgedaan en het was een overweldigend succes! 95 deelnemers die van heinde en verre naar Monnickendam kwamen om het evenement tot een succes te maken.  Ook het korte parcours, wat als mogelijkheid geboden is om kennis te maken met het buitenwaterzwemmen werd goed bezocht. De reacties waren leuk en leerzaam, de puntjes moeten op de “I” gezet worden.

Editie 2014: “Wij hopen op mooi weer, een gezellige groep deelnemers en zorgen wederom voor een ploeg enthousiaste vrijwilligers die het evenement begeleiden en zorgdragen voor een leuke en sportieve prestatie voor iedereen.” dat was de tekst van afgelopen jaar…?

Nou…. echt mooi weer was het niet, wind uit het zuidwesten, kracht 6 á 7 bfd en het was echt HEFtig, bikkelen tegen de golven in met schuimkraag en al. Velen hebben opgegeven of zijn niet gestart.

Statistisch gezien moest de editie 2015 schitterend weer hebben en een watertemperatuur van ± 20 °C  Ennn dat was ook zo, Prima editie met 148 starters en een toptijd van winnaar Jordy Kok: 51min 11,90 en Marijke Zeekant in 56 min 52,50.

In 2016 kon alles gebeuren! Verzamelen op het Hemmeland met een onweersbui en het weer sloeg totaal om. Dus weer een zuidwestenwind van windkracht 5 a 6 schuin tegen..

2017….Ik durf nog niets te zeggen…..

Kijk ook op de facebookpagina Stichting Aqua Dynamic / Zwemmeland

Comments are closed