Zwemmeland 2017

De inschrijving voor 2017 is gesloten, het maximale deelnemersaantal is bereikt!!

Zwemmeland 2017 op zondag 3 september 2017

Inleiding:

Het nieuwe jaar is net van start en de voorbereidingen van Zwemmeland 2017 zijn in volle gang.

Opzet:
De editie 2017 is in grote lijnen gelijk aan vorig jaar, de formule is goed en wij als organiserende stichting hebben vele puntjes op de “I” gezet.
Het Rescue team is opgezet, dit is een groep nautisch ervaren mensen met grote boten die alle zwemmers in de gaten zullen houden, samen met de redders van het reddingsstation Marken. Er wordt contact gehouden via portofoons en in geval van extreem weer kunnen alle zwemmers aan boord worden genomen.

De zwemroute wordt duidelijk gemarkeerd met ±30 grote gele skippy-ballen ( om de 100 meter) en wij hopen bij minder weer de  route duidelijk in beeld te brengen voor de zwemmers.

Inschrijving:

De inschrijving voor 2017 is gesloten, het maximale deelnemersaantal is bereikt!!

Inschrijven kan door een mail te sturen met je gegevens als naam, adres en telefoonnummer bij dringende gevallen tijdens het evenement naar info@zwemmeland.nl . Daarna ontvang je een bevestiging met betaal en aanmeldinstructies.
Het aanmelden voor de overtocht start om 9.00 uur en wij zorgen voor voldoende beschutting en koffie voor de vroege vogels.
Kom allemaal naar het Hemmeland en geniet vast van de verhalen van medezwemmers en van de foto’s en filmpjes die wij van voorgaande jaren vertonen.
Deelname aan de overtocht kost voor 1 juli € 20,00 , en € 30,= bij betaling na 1 juli.
Check in en ontvang de starttas met daarin een badmuts met startnummer, deze badmuts is verplicht om te dragen. Voor de herkenbaarheid van de volgboten van het rescueteam en voor de tijdregistratie die van iedere zwemmer wordt opgenomen.

Vervoer naar Marken:
Om 10.45 sluit de aanmeldpost/na-inschrijving op het Hemmeland en gaan wij naar de bussen, dit is 300 a 400 meter lopen omdat de dubbeldekker van Tours and Tickets, en de bus van Vervoer.ons welke ons wederom geheel kosteloos naar Marken vervoeren, niet het Hemmeland opkomen.
De rit naar Marken is ons als organisatie ontgaan maar aan de verhalen te horen is dat een happening op zich. Wellicht zijn Mart en Stef weer onze chauffeurs.

Naar de startplek:
De bussen stoppen nabij de parkeerplaats op Marken en de deelnemers lopen wederom een stukje door het idyllische dorp Marken.
Wij verzamelen bij de zuidpier van de haven bij het zwemstrand. Ter plaatse zorgen wij voor voldoende beschutting in geval van wat minder weer en er zijn sanitaire voorzieningen die gebruikt mogen worden. Wij hopen natuurlijk op schitterend mooi weer en 25°.

De start:
De start is gepland om 12.00 uur echter het weer kan roet in het eten gooien. Mocht het weer te zwaar zijn zal in overleg met de K.N.R.M.
en het rescue-team besloten worden wat te doen.
De exacte startplek wordt ook op het laatste moment aan de hand van het aantal deelnemers bepaald, waarschijnlijk wederom het zwemstrandje aan de zuidpier.
In voorgaande jaren hebben wij ervaren dat bij het verzamelen op het Hemmeland het weer heel anders kan zijn dan bij de start op Marken.
Voor de start krijgen de deelnemers de actuele data betreffende weer en temperaturen doorgegeven in een laatste briefing.
Hier kunnen kleding schoenen en meer zaken in de plastic start tas worden afgegeven bij de auto met aanhanger met de AQUA DYNAMIC-banner, deze rijdt terug naar de aankomstplek en worden de tassen op nummer uitgestald bij de omkleedtent. Knoop de tas goed dicht evt. met het koordje wat in de tas zit.

De route:
De te zwemmen route is gelijk aan die van vorig jaar, om het wierveld heen en eerst richting punt Hemmeland en dan bakboord richting FINISH…… of te wel tussen de vaargeul en de snelvaarbaan liggen een dertigtal gele skippyballen die de te zwemmen route aangeven. Deze skippyballen moeten de deelnemers rechts passeren (de zwemmers houden de boeien dus aan de linkerhand).
Komen zwemmers te dicht bij de vaargeul of in de snelvaarbaan/waterskibaan dan worden zij door de volgboten weer op de juiste koers gebracht.

De aankomst:
Bij aankomst wordt de tijd van alle zwemmers opgenomen vanaf het officiële startsignaal om 12.00 uur, dit zal duidelijk hoorbaar zijn en te checken op de grote klok bij de finish. De maximale tijd dat de zwemmers in het water liggen is gesteld op 2 uur, vanaf 14.00 uur (of 2 uur na de werkelijke starttijd) worden de zwemmers van achteraf richting Hemmeland aan boord genomen van de volgboten. Dit vanwege de veiligheid en kans op onderkoeling.
Na aankomst wordt iedereen opgevangen en richting de omkleed tent liggen de kledingtassen op startnummer klaar. Iedere deelnemer is verplicht zich persoonlijk af te melden en de kledingtas in ontvangst te nemen. Zo weten wij zeker dat iedereen veilig aan land gekomen is. Deze tent en de  tassen wordt continue bewaakt zodat jullie warme fleecetrui en handdoek, schoenen en sokken er liggen bij aankomst. Voor GSMobieltjes, auto, c.q. huissleutels en andere waardevolle zaken zijn wij niet verantwoordelijk. Geef deze zaken aan een persoon die op je wacht op het Hemmeland.

Meer en aanvullende informatie:  volg het laatste nieuws via de facebook pagina van: Stichting Aqua Dynamic/Zwemmeland

Comments are closed